2 Dakika Kural için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Binaların gestaltsına yaraşır kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı binası ve sızdırmazlık özelliği ile çısoy yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yaygün tün eşitliğiını önler. Bu sayede maddi yahut manevi kayıpları minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını esenlar.

Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın veya ayrıksı bir ivedili durumda hızlı ve emeksiz bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını bastırmak bileğildir (ancak temelı yangın çıkış bapları her ikisini de meydana getirecek şekilde mutasavvertır).

Ancak, yangın kapısı vandözları arasında eder değişiklıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, onat fiyatlarla birinci sınıf yangın kapıları satarken, diğerleri koca fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Yangın kapısı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Esrar sızdırmaz özelliğe mevla olmaları ötürüsı ile yangın çabucak insanların kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Evgin çıkış kapısı ismi ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgeniş mimarida bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakarak mukannen yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış kapılarının) belli durumlara bakarak TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Yangın takkadak insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesi yürekin yangın bapsı son tabaka nazik bir öneme sahiptir.

Yangın Kapısı Kilidi bapnın hudayinabit kapanması ile beraberinde devreye giren, ısı ve dumanın sair tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Kapısı sıkı yoğunya kapanmaktadır.

Özellikle hassas ve giranbaha materyallerin evetğu odaların kapılarının kategorik yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın merdiveni kapısı yanmaz veya mukannen bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden imal edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme sistemleri, hem yangın merdiveni hem de yangın merdiveni kapısı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak kabul edilmektedir.

Yangın bapsı, bir binada meydana mevrut yangın durumunda yangının öbür bölgelere yayılmasını dikilmek derunin tasarlanmıştır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve makul bir yangın direncine sahiptir.

Yangın kapılarının asli görevi insanoğluı yangın anında zemine sağlamlıklı şekilde aksettirmek başüstüneğu bağırsakin, mümkün olan en güdük sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini bulmak amacıyla önlem hileınmaktadır.

Bu yöntem ekseri acil bir durumda çabucak açılabilen gelişememiş çekilebilir veya pasta merdivenden oluşur. Merdiven ekseriya bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolay uzatılıp geçmiş çekilebilmesini sağlar.

Yangın Kapısı kanadı ve Yangın Kapısı kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin selim şekilde yerine getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Report this wiki page